ΕΝΑΡΞΗ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΡΟΟΔΟΥ

Σας ενημερώνουμε ότι οι εξετάσεις προόδου θα ξεκινήσουν την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019. Οι εξετάσεις διεξάγωνται εντός ωρολογίου προγράμματος.

Πρόγραμμα φθινοπωρινού εξαμήνου 2019Β

 

ΚΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ

Σας ενημερώνουμε ότι υπάρχουν κενές θέσεις σπουδαστών στις νέες ειδικότητες (Τεχνικός Δασικής προστασίας και Βοηθός Νοσηλευτή Γενικής Νοσηλείας). Όσοι επιθυμούν να εγγραφούν να προσέλθουν στα γραφεία του ΔΙΕΚ προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά (ταυτότητα, απολυτήριο λυκείου, αποδεικτικό ΑΜΚΑ) έως και την Παρασκευή 4/10/2019 και από 13:00 έως 17:00.

ΕΝΑΡΞΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ

Τα μαθήματα του φθινοπωρινού εξαμήνου 2019 αρχίζουν την Τρίτη 1 Οκτωβρίου στις 16:30. Θα προηγηθεί συνεδρίαση των εκπαιδευτικών του ΙΕΚ στις 15:00 στο γραφείο του ΙΕΚ.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Για το τρέχον έτος 2019-20 εγκρίθηκαν από το ΥΠΠΕΘ και θα λειτουργήσουν και οι δύο ειδικότητες που προτείναμε :

- Τεχνικός Δασικής Προστασίας

-Βοηθός Νοσηλευτή Γενικής Νοσηλείας

Θα αναρτηθεί νεα ανακόινωση για περαιτέρω εγγραφές, μετά την β' φάση επιλαχόντων (επιτυχόντων).

Σύμφωνα με το Νόμο 4186/2013, ΦΕΚ 193/17-9-2013, άρθρο 7, ενημερώνουμε ότι η εγγραφή δεν ολοκληρώθηκε στο ΠΣ του ΥΠΠΕΘ, για τους υποψηφίους που κατέθεσαν μη συμβατά δικαιολογητικά των προϋποθέσεων εγγραφής στα ΙΕΚ. Θα υπάρξει και τηλεφωνική ενημέρωση.

ΝΕΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ - ΕΓΓΡΑΦΕΣ

 

Στο Δ.Ι.Ε.Κ. Ιστιαίας-Αιδηψού για το νέο διδακτικό έτος εγκρίθηκαν να λειτουργήσουν οι κάτωθι ειδικότητες:

  • Βοηθός Νοσηλευτικής Γενικής Νοσηλείας
  • Τεχνικός Δασικής Προστασίας

Οι τελικές εγγραφές των επιτυχόντων της Α’ φάσης πραγματοποιούνται από Δευτέρα 16/9/2019 έως και Παρασκευή 20/9/2019 και ώρες από 11:00 έως 16:00.

Επικαιροποιημένο Πρόγραμμα φθινοπωρινού εξαμήνου 2018Β

Πρόγραμμα φθινοπωρινού εξαμήνου 2018Β. Εκπαιδευτές και Καταρτιζόμενοι θα ενημερωθούν άμεσα με τλφ και mail. ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ!

 

 

 

Για πρώτη φορά σπουδαστές μας από την Ειδικότητα «Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας στον Τομέα της Αγροτικής Οικονομίας», (-κατά το πλείστον-), συμμετείχαν οικειοθελώς - και χωρίς δαπάνη για το δημόσιο - , την Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018, σε εξετάσεις Πιστοποίησης στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, υπό την επιμέλεια της Δ/ντριας του δημόσιου ΙΕΚ και με την άγρυπνη καθοδήγηση, - στη διαδικασία προετοιμασίας και εξετάσεών τους -, του Εκπαιδευτή τους κ. Νίκου Φωτερή.

Οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν στο Παράρτημα της «ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ» στα Λουτρά Αιδηψού, η επιτυχία ήταν καθολική και είμαστε πραγματικά υπερήφανοι για το αποτέλεσμα!!!!

Όλοι οι συμμετέχοντες απέκτησαν το πτυχίο GLOBAL, πτυχίο αναγνωρισμένο από τον ΑΣΕΠ, το οποίο αποτελεί αξιοσέβαστο προσόν στην αγορά εργασίας αφού μοριοδοτείται ‘γενναία’ στο Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα.

Θερμά συγχαρητήρια στους ΣΠΟΥΔΑΣΤΈΣ μας και στον Εκπαιδευτή του δημόσιου ΙΕΚ ΙΣΤΙΑΙΑΣ-ΑΙΔΗΨΟΥ κ. ΝΙΚΟ ΦΩΤΕΡΗ για την όλη υπερπροσπάθεια!
Ευχαριστούμε ειλικρινά και θερμότατα επίσης, τον Εκπρόσωπο και Ιδιοκτήτη του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης «ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΉ» κ. ΤΖΑΝΗ ΠΑΡΑΡΑ, για την όλη του αρωγή και την άψογη συνεργασία μας κατά τη διάρκεια του εγχειρήματος και των τελικών εξετάσεων και ευελπιστούμε σε αγαστή συνέχεια στο εγγύς μέλλον.

Οι επιτυχόντες,-με αλφαβητική σειρά-, Σπουδαστές μας είναι:
ΑΝΑΡΓΥΡΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ, ΜΑΚΡΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ, ΠΡΑΜΜΑΤΙΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ, ΤΕΡΕΡΕ ΙΩΑΝΝΑ, ΤΣΙΤΟΥΜΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ & ΧΑΝΤΖΗ ΕΛΠΙΔΑ. (Στην φωτο από αριστερά ο κ. Παραράς Τζ. και από δεξιά ο κ. Φωτερής Ν.)

Μπράβο σε όλους και Καλή σταδιοδρομία!!!!!!

   Ευχαριστούμε θερμά την Εταιρεία HIT(Hospitality Integated Technology / www.hit.com.gr ) και ιδιαιτέρως τον κύριο Πλακιά Γιάννη για τη δωρεάν παραχώρηση του προγράμματος «Ermis demo», το οποίο θα αξιοποιηθεί στο πλαίσιο του εργαστηριακού μαθήματος : «Ξενοδοχειακές Εφαρμογές μέσω Η/Υ», στο δημόσιο ΙΕΚ -μας-.
    Η δωρεάν παραχώρηση του προγράμματος θα δώσει την δυνατότητα στους Σπουδαστές της Ειδικότητας «Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας» του Δημοσίου ΙΕΚ (Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης) Ιστιαίας-Αιδηψού, να έρθουν σε άμεση επαφή με ένα από τα πιο δημοφιλή και αξιόπιστα προγράμματα που χρησιμοποιεί ευρέως ο τουριστικός κλάδος στην χώρα μας.
    Σε αυτή την δύσκολη περίοδο που διανύουμε και λαμβάνοντας υπόψη την περιορισμένη οικονομική στήριξη από πλευράς των δημοσίων φορέων, -κρίσης ένεκα-, η παραχώρηση του συγκεκριμένου προγράμματος είναι εξαιρετικά σημαντική για τη Δομή μας .
Ευχαριστούμε επίσης από καρδιάς και τη διαμεσολαβήτρια Εκπαιδεύτρια του Δ.ΙΕΚ μας κ. Παναγιώτα Τριάντη για την σχετική πρωτοβουλία και το αποτέλεσμα.
    Ευχαριστώντας εκ νέου για την προσφορά την Εταιρεία HIT(Hospitality Integated Technology / www.hit.com.gr ) και προσωπικά τον κύριο Πλακιά Γιάννη , θα θέλαμε να ευχηθούμε δημιουργική συνέχεια στις εργασίες της Εταιρείας και καλή υγεία στα στελέχη και στο προσωπικό .

Με εκτίμηση
Η Δ/νση του Δ.ΙΕΚ

    Παρακαλούνται όλοι οι Σπουδαστές (α' και γ' εξαμήνου) όλων των Ειδικοτήτων («Στελέχη Διοίκησης και Οικονομίας στον Αγροτικό Τομέα», «Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων και Τουριστικών Επιχειρήσεων» και «Στελέχη Θαλασσοθεραπείας/Λουτροθεραπείας-SPA»), να παρευρίσκονται στον χώρο του Δ.ΙΕΚ ΙΣΤΙΑΙΑΣ-ΑΙΔΗΨΟΥ (κτήριο ΕΠΑΛ Ιστιαίας, 2ος όροφος), αύριο Δευτέρα 9 Οκτωβρίου στος 16.30 (4 και μισή το απόγευμα).

ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΧΡΟΝΙΑ!

Ο ΟΑΕΔ καλεί τους εργοδότες να προσφέρουν θέσεις Μαθητείας για όλες τις δομές επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης.

Για περισσότερα, δείτε το LINK

Σημαντική ανακοίνωση του ΥΠΠΕΘ :

   Οι επιτυχόντες υποψήφιοι των ΔΙΕΚ που δεν έχουν επιτύχει στην ειδικότητα της 1ης προτίμησής τους, έχουν δικαίωμα κατά την εγγραφή τους να αιτηθούν ΒΕΛΤΙΩΣΗ, ώστε να διεκδικήσουν την εισαγωγή τους σε τμήμα υψηλότερης προτίμησης κατά την επιλογή επιλαχόντων βάση μορίων.
    Για περισσότερες πληροφορίες οι υποψήφιοι μπορούν να απευθύνονται στα ΙΕΚ εγγραφής τους. Αναλυτικά τα μόρια και οι βάσεις στην ιστοσελίδα της ΓΓΔΒΜ :

http://gsae.edu.gr/el/toppress/1431-apotelesmata-epilogis-katartizomenon-sta-diek-eggrafes-epityxonton-ypopsifion

Για να δείτε τα Νέα Προγράμματα Σπουδών ανά Εξάμηνο, επιλέξτε ΕΔΩ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ προς υποψήφιους Σπουδαστές ΙΕΚ: Απαντήσεις σχετικές με την υποβολή αίτησης στο ΠΣ https://diek.it.minedu.gov.gr

Εγγραφή στα Δ.ΙΕΚ: ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ όσων ενδιαφέρονται να κάνουν εγγραφή

1. Έχω ξεχάσει τον κωδικό εισόδου μου. Πώς θα συνδεθώ στο σύστημα;
Πρώτα ελέγξτε τα εισερχόμενα του email επικοινωνίας που ορίσατε στη φάση Δημιουργίας Λογαριασμού. Εκεί υπάρχει μήνυμα που σας απέστειλε αυτόματα το σύστημα και σας πληροφορεί για τον ΚΩΔΙΚΟ σας.
Αν έχετε διαγράψει αυτό το μήνυμα, επιλέγετε τον σύνδεσμο ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΚΩΔΙΚΟΥ. Το σύστημα αποστέλλει νέο κωδικό που χρησιμοποιείτε εφεξής.
Τα ήδη αποθηκευμένα στοιχεία της αίτησής σας δεν επηρεάζονται.

2. Έχω μια απορία σχετικά με την αίτησή μου. Πώς μπορώ να επικοινωνήσω με κάποιον διαχειριστή;
Θα πρέπει να αποστείλετε email στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. με θέμα ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ? [αναφέρετε πολύ συνοπτικά τα πρόβλημα], αναφέροντας το επώνυμο, όνομα, πατρώνυμο, μητρώνυμο και το ΑΜΚΑ και φυσικά αναλυτικά το πρόβλημα σας.

3. Δεν έχω ΑΜΚΑ. Μπορώ να κάνω αίτηση;
Όχι. Θα πρέπει να φροντίσετε να αποκτήσετε ΑΜΚΑ, με σχετική αίτησή σας στο πλησιέστερο ΚΕΠ. Εάν δεν γνωρίζετε αν έχετε ΑΜΚΑ, συμβουλευτείτε την ιστοσελίδα: http://www.amka.gr

4. Είμαι απόφοιτος Γυμνασίου ή ΣΔΕ ή ΤΕΣ. Μπορώ να κάνω αίτηση;
Όχι. Πρέπει με βάση το Νόμο 4186/2013 (παράγραφος 7) να είστε απόφοιτος Β/βάθμιας μη υποχρεωτικής τυπικής εκπαίδευσης (απόφοιτοι Λυκείου, κάτοχοι πτυχίου ΕΠΑΛ/ΕΠΑΣ ή ισότιμου τίτλου). Με απολυτήριο Γυμνασίου μπορείτε να κάνετε αίτηση για μία από τις ειδικότητες που προσφέρονται στις ΣΕΚ (Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης).

5. Έχω πτυχίο ή φοιτώ σε τμήμα Γ?/βάθμιας εκπαίδευσης. Μπορώ να παρακολουθήσω τμήματα ΙΕΚ;
Ναι. Μέσα από το σύστημα μπορείτε να κάνετε αίτηση για φοίτηση σε ειδικότητες Α? εξαμήνου. Θα συμμετέχετε όμως στη διαδικασία επιλογής με το Απολυτήριο του Λυκείου σας. Δεν μπορείτε να κάνετε χρήση τίτλου υψηλότερου επιπέδου για την εισαγωγή σας σε ΔΙΕΚ.

6. Το όνομά μου αναγράφεται με λατινικούς χαρακτήρες στην ταυτότητα/διαβατήριό μου και με ελληνικούς στο απολυτήριό μου. Πώς θα το γράψω στην αίτησή μου;
Όπως ακριβώς αναγράφεται στη ταυτότητα/διαβατήριό σας.

7. Είμαι αλλοδαπός υπήκοος. Χρειάζομαι πιστοποιητικό ελληνομάθειας για την εγγραφή μου;
Όχι. Πρέπει όμως να γνωρίζετε ότι τα μαθήματα και οι εξετάσεις γίνονται στην ελληνική γλώσσα, οπότε και να το συνυπολογίσετε για την πορεία της κατάρτισής σας.

8. Έχω τελειώσει το σχολείο σε χώρα του εξωτερικού. Πώς κάνω αίτηση;
Άμεσα απευθύνεστε στη πλησιέστερη Δ/νση Δευτεροβάθμια μιας Εκπαίδευσης ώστε να ο τίτλος σπουδών σας να ισοτιμηθεί με το Ελληνικό Απολυτήριο Λυκείου και να αποδοθεί βαθμολογία στην εικοσαβάθμια κλίμακα.

9. Άλλαξα γνώμη και θέλω να τροποποιήσω τις επιλογές της αίτησής μου. Πώς μπορεί να γίνει αυτό;
Ξανασυνδεθείτε στο σύστημα και τροποποιήστε την αίτησή σας καταχωρώντας τις νέες σας επιλογές.

10. Έχω τροποποιήσει πολλές φορές μέχρι στιγμής την αίτησή μου. Πώς μπορώ να ξέρω τι έχει καταχωρήσει τελικά το σύστημα;
Χρησιμοποιήστε την επιλογή ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΑΙΤΗΣΗΣ. Το ηλεκτρονικό σύστημα αποθηκεύει κάθε φορά την τελευταία τροποποίηση της αίτησής σας.

11. Πώς μοριοδοτείται η αίτησή μου;
Υπάρχουν κοινωνικά κριτήρια που μοριοδοτούνται για την εισαγωγή υποψηφίων στα ΔΙΕΚ;
Μπορείτε αναλυτικά να διαβάσετε τα κριτήρια της μοριοδότησης των υποψηφίων για τα Δημόσια ΙΕΚ στο σύνδεσμο
https://www.dropbox.com/s/1g6lyfi6?/moriodotisi_details.doc?

12. Πώς ορίζεται η τριτεκνία;
Την ιδιότητα τρίτεκνου αποκτούν (άρθρο 3 ν. 3454/2006):
α) Γονέας ή γονείς που έχουν τη γονική μέριμνα και επιμέλεια τριών παιδιών από τον ίδιο ή διαφορετικούς γάμους ή νομίμως αναγνωρισθέντων ή υιοθετημένων ή εκτός γάμου γεννηθέντων τα οποία είναι άγαμα και δεν έχουν συμπληρώσει το εικοστό τρίτο (23ο) έτος της ηλικίας τους ή φοιτούν σε αναγνωρισμένες τριτοβάθμιες σχολές πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης και αναγνωρισμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα της ημεδαπής ή αλλοδαπής ή εκπληρώνουν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις και δεν έχουν συμπληρώσει το εικοστό πέμπτο (25ο) έτος της ηλικίας τους και
β) Τα τέκνα αυτών, όπου αυτό προβλέπεται.
Στα τρία παιδιά περιλαμβάνονται και τα τέκνα με οποιαδήποτε αναπηρία σε ποσοστό εξήντα επτά (67%) και άνω ισοβίως, ανεξαρτήτως ηλικίας και οικογενειακής κατάστασης.

13. Πώς συμπληρώνεται το πεδίο εργασιακή εμπειρία;
Συμπληρώνεται μόνο αν έχετε εργαστεί στο αντικείμενο κάποιας από τις ειδικότητες προτίμησής σας.

14. Τι δικαιολογητικά χρειάζομαι για την ηλεκτρονική μου αίτηση;
Για την ηλεκτρονική σας αίτηση δεν χρειάζεστε δικαιολογητικά. Χρειάζεστε μόνο τον ΑΜΚΑ σας, τον ΑΔΤ ή τον Αριθμό Διαβατηρίου σας καθώς και το βαθμό του Απολυτηρίου Λυκείου σας ή ισότιμου τίτλου σπουδών. Δικαιολογητικά θα προσκομίσετε κατά την εγγραφή σας ως επιτυχών/ούσα στο ΙΕΚ.

14. Πού μπορώ να μάθω περισσότερα σχετικά με τις ειδικότητες των ΔΙΕΚ;
Μπορείτε να συμβουλευτείτε τα συνοπτικά ωρολόγια προγράμματα των Ειδικοτήτων ΔΙΕΚ στο σύνδεσμο:
https://www.dropbox.com/s/43c4b6nalibgb?/2016b_syllabus.xls?

15. Πόσα είναι τα δίδακτρα στα ΔΙΕΚ και πότε καταβάλλονται;
Η φοίτηση στα Δημόσια ΙΕΚ προσφέρεται δωρεάν σύμφωνα με το Ν. 4186/2013.

16. Πόσο διαρκεί η φοίτηση στα ΔΙΕΚ;
Με βάση τον Κανονισμό Λειτουργίας που μπορείτε να διαβάσετε στο σύνδεσμο:
https://www.dropbox.com/s/vpw31fugq2hy57q/kanonismos.pdf?
η φοίτηση διαρκεί πέντε εξάμηνα: τέσσερα εξάμηνα μαθημάτων και υποχρεωτική πρακτική άσκηση διάρκειας ενός εξάμηνου.

17. Μπορώ να φοιτήσω σε ΔΙΕΚ από απόσταση;
Όχι. Αυτό δεν είναι μέχρι στιγμής δυνατό. Η φοίτηση στα Δημόσια ΙΕΚ προϋποθέτει την υποχρεωτική φυσική παρουσία στην κατάρτιση. Τα όρια απουσιών περιγράφονται αναλυτικά στον Κανονισμό Λειτουργίας στο σύνδεσμο:
https://www.dropbox.com/s/vpw31fugq2hy57q/kanonismos.pdf?

18. Εργάζομαι και το πρωί δεν μπορώ να παρακολουθώ μαθήματα. Μπορώ να φοιτήσω σε ΔΙΕΚ;
Μπορείτε, καθώς η φοίτηση στα περισσότερα Δημόσια ΙΕΚ γίνεται το απόγευμα.

19. Στην περιοχή μου ξέρω ότι υπάρχει ΙΕΚ του ΟΑΕΔ ή άλλου φορέα. Μπορώ να κάνω αίτηση και εκεί;
Ναι, μπορείτε να κάνετε ταυτόχρονα αίτηση για άλλη δομή, πρέπει όμως να απευθυνθείτε στον αντίστοιχο φορέα. Το παρόν σύστημα αφορά μόνο αιτήσεις για τμήματα Α? Εξαμήνου στα Δημόσια ΙΕΚ του Υπουργείου Παιδείας.

20. Είμαι κάτοχος Απολυτηρίου και Πτυχίου ΕΠΑΛ. Τι βαθμό θα συμπληρώσω στην ηλεκτρονική μου αίτησης;
Θα δηλώσετε τον υψηλότερο.

21. Δεν πρόλαβα να κάνω ηλεκτρονική αίτηση. Μπορώ να συμμετέχω στη διαδικασία επιλογής;
Όχι.

22. Ποια είναι η διαδικασία μετά την υποβολή της αίτησης μου και το «κλείδωμα» του συστήματος;
Μετά το «κλείδωμα» του συστήματος οι αιτήσεις μοριοδοτούνται αυτόματα και επιλέγονται οι ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ σύμφωνα με τα μόρια τους, τις προτιμήσεις-επιλογές τους και το πλήθος των τμημάτων που θα αποφασισθεί να λειτουργήσουν ανά ΙΕΚ και ειδικότητα.

23. Καταστάσεις ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ αναμένεται να αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της ΓΓΔΝΜΝΓ (www.gsae.edu.gr) μετά την 5/9/2016. Όσοι υποψήφιοι περιλαμβάνονται στις καταστάσεις αυτές πρέπει να προσέλθουν για έλεγχο των δικαιολογητικών τους και ΕΓΓΡΑΦΗ μέσα στην προθεσμία που θα ανακοινωθεί.

Μετά το τέλος αυτής της «πρώτης φάσης» εγγραφών, η ΓΓΔΒΝΓ ανακοινώνει καταστάσεις ΝΕΩΝ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ. Αυτοί επιλέγονται από τους επιλαχόντες της αρχικής επιλογής σύμφωνα με τα μόρια τους, τις προτιμήσεις-επιλογές τους και το πλήθος των κενών θέσεων ανά τμήμα που έχουν μείνει μετά την ολοκλήρωση των αρχικών εγγραφών (επιτυχόντες που δεν προσήλθαν για εγγραφή, επιτυχόντες με ελλειπή δικαιολογητικά κα).

Οι ΝΕΟΙ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ καλούνται για εγγραφή εντός καθορισμένης προθεσμίας. Μετά το πέρας της ανακοινώνεται η έγκριση λειτουργίας των νέων τμημάτων Α εξαμήνου και αρχίζει η κατάρτιση.

1.   Οι κάτοχοι πτυχίου ΕΠΑ.Λ, Τ.Ε.Ε Β' ΚΥΚΛΟΥ, Τ.Ε.Λ και ΕΠΑ.Σ ΟΑΕΔ συναφούς Τομέα με Ειδικότητα του Δ.ΙΕΚ, καθώς και οι κάτοχοι ΒΕΚ (Βεβαίωσης Κατάρτισης ΙΕΚ), μπορούν να καταταχθούν στο Γ? εξάμηνο σπουδών συναφούς Ειδικότητας, - εφόσον λειτουργεί-, με απόφαση της Δ/νσης του Δ.ΙΕΚ, λαμβάνοντας υπόψη τις διατάξεις της ΓΓΔΒΜΝΓ(Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς) του ΥΠΠΕΘ, περί λειτουργίας των ΙΕΚ.
2.    Δεν υπάρχει όριο ηλικίας για την εισαγωγή των Σπουδαστών στα δημόσια ΙΕΚ, η φοίτηση είναι δωρεάν και διαρκεί 4 εξάμηνα + 1 εξάμηνο πρακτικής ή 9 μήνες μαθητείας, αναλόγως την ειδικότητα.

  Το Δ.ΙΕΚ παραμένει ανοιχτό και μέχρι τέλη Αυγούστου πρωινές ώρες και από αύριο 24 Αυγούστου έως και τις 28 Αυγούστου 2017 παραλαμβάνουμε φακέλους δικαιολογητικών από τους υποψηφίους Εκπαιδευτές μας.

 Πολυποίκιλων γραφειοκρατικών εργασιών ένεκα, παρακαλούνται οι υποψήφιοι Εκπαιδευτές όπως προσέρχονται στα γραφεία μας για την υποβολή των δικαιολογητικών τους, από ώρα 11.30π.μ.-14.30μ.μ. (2ος όροφος, κτήριο ΕΠΑΛ, Τ.Κ. 34200, Ιστιαία, τλφ 2226056990)

 Κάθε φάκελος υποψηφίου παίρνει αρ. πρωτοκόλλου και ΔΕΝ δεχόμαστε δικαιολογητικά εάν δεν φέρουν εκτυπωμένη και υπογεγραμμενη την αίτηση από το διαδίκτυο! Προς έλεγχο των στοιχείων παρακαλούνται οι υποψήφιοι Εκπαιδευτές να επιδεικνύουν και την αστυνομική τους ταυτότητα!

 Οι Εκπαιδευτές που συνεργάστηκαν μαζί μας κατά το έτος κατάρτισης 2016-'17, δεν χρειάζεται να επαναπροσκομίσουν τα διακιολογητικά, πάρα μόνον αυτά που έχουν να προσθέσουν επιπλέον (π.χ. πιστοποίηση από τον ΕΟΠΠΕΠ)

Καλή Επιτυχία!