Οδηγίες διεξαγωγής κατάρτισης - Λειτουργία μέσω τηλεκπαίδευσης

 

Από 9/10/20 έως 30/10/20 τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται μόνο εξ’ αποστάσεως κατ’ εφαρμογή της υπό στοιχεία 120129ΓΔ4/12-9-2020(Β’ 3882) κοινής απόφασης της Υπουργού και Υφυπουργού Παιδείας όπως έχει τροποποιηθεί με την υπό στοιχεία 131451/ΓΔ4/30-9-2020(Β’ 4264) όμοια απόφαση και όπως εκάστοτε ισχύει. Για οποιαδήποτε διευκρίνηση/αίτημα (π.χ. βεβαίωση φοίτησης) επικοινωνήστε στο email του ΙΕΚ ( Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ).

20Bbrefonipiokomoi20Bnosileytiki

Έναρξη μαθημάτων

Σας ενημερώνουμε ότι την Δευτέρα 12 Οκτωβρίου και ώρα 15:15 αρχίζουν τα μαθήματα όλων των ειδικοτήτων. Το πρόγραμμα της ημέρας έναρξης μαθημάτων θα είναι αναρτημένο στον πίνακα ανακοινώσεων.

Ενημέρωση σπουδαστών των νέων τμημάτων

Την Τετάρτη 7/10/2020 και ώρα 16:00 θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση των σπουδαστών του τμήματος Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων ενώ την Πέμπτη 8/10/2020 και ώρα 16:00 θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση των σπουδαστών του τμήματος Τεχνικός Αγροτουρισμού. Παρακαλούνται όλοι οι σπουδαστές των συγκεκριμένων τμημάτων να παρευρεθούν.

Ενημέρωση σπουδαστών του τμήματος Τεχνικός Δασικής Προστασίας

Την Τρίτη 6/10/2020 και ώρα 16:00 θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση των σπουδαστών του τμήματος Τεχνικός Δασικής Προστασίας. Παρακαλούνται όλοι οι σπουδαστές του συγκεκριμένου τμήματος να παρευρεθούν.

Ανακοίνωση-Μητρώο εκπαιδευτών επαγγελματικής κατάρτισης-Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για δήλωση μαθημάτων

Η Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης απευθύνει στα ενταγμένα μέλη του Μητρώου Εκπαιδευτών Επαγγελματικής Κατάρτισης των Δημοσίων Ι.Ε.Κ. Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για δήλωση μαθημάτων ανά ΔΙΕΚ και ειδικότητα για ανάθεση διδακτικού έργου με ωριαία αντιμισθία και η οποία θα αφορά σε μαθήματα του χειμερινού εξαμήνου κατάρτισης 2020Β΄.

Η εκδήλωση ενδιαφέροντος από τα μέλη του Μητρώου, σύμφωνα με τον παραπάνω Κανονισμό Διαχείρισης θα υποβληθεί ηλεκτρονικά στην πύλη εκπαιδευτών του Μητρώου https://mitrooiek.minedu.gov.gr/ από Δευτέρα 5 Οκτωβρίου έως και την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου και ώρα 15:00.

Δείτε την πρόσκληση εδώ.

Ενημέρωση σπουδαστών του τμήματος Βοηθός Νοσηλευτή Γενικής Νοσηλείας

 

Την Δευτέρα 5/10/2020 και ώρα 16:00 θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση των σπουδαστών του τμήματος Βοηθός Νοσηλευτή Γενικής Νοσηλείας. Παρακαλούνται όλοι οι σπουδαστές του συγκεκριμένου τμήματος να παρευρεθούν.

ΚΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ

 

Σας ενημερώνουμε ότι υπάρχουν κενές θέσεις σπουδαστών στις νέες ειδικότητες (Τεχνικός Αγροτουρισμού και Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων). Όσοι επιθυμούν να εγγραφούν να προσέλθουν στα γραφεία του ΔΙΕΚ (κατόπιν ραντεβού στο τηλέφωνο 2226056990) προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά (ταυτότητα, απολυτήριο λυκείου, αποδεικτικό ΑΜΚΑ).

Αποτελέσματα επιλογής υποψηφίων καταρτιζομένων Δ.Ι.Ε.Κ.

Τα αποτελέσματα επιλογής υποψηφίων καταρτιζομένων ΙΕΚ στο σύνδεσμο : https://diek.it.minedu.gov.gr/

Στο ΙΕΚ Ιστιαίας-Αιδηψού θα λειτουργήσουν οι ειδικότητες

1. Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων

2. Τεχνικός Αγροτουρισμού

Παρακαλούνται οι υποψήφιοι να επικοινωνήσουν με το ΙΕΚ στο τηλέφωνο 2226056990 για να ορίζεται ραντεβού για την τελική εγγραφή τους στο τμήμα επιλογής τους. Λήξη εγγραφών στις 24/9/2020.

Παράταση υποβολής αιτήσεων εγγραφής στα Δ.Ι.Ε.Κ.

 

 

Η Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης, ανακοινώνει την παράταση υποβολής αιτήσεων εγγραφών στα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δ.ΙΕΚ) της χώρας για το έτος κατάρτισης 2020-2021, μέχρι τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020, ώρα 10:00 π.μ.

 

 

Η υποβολή αίτηση εγγραφής, στα Δημόσια Ι.Ε.Κ., γίνεται στον σύνδεσμο:

https://diek.it.minedu.gov.gr

Επείγουσα ανακοίνωση για το Μητρώο εκπαιδευτών επαγγελματικής κατάρτισης Δ.Ι.Ε.Κ.

 

Σύμφωνα με την υπ΄ αριθμ. Κ1/111407/28-08-2020 πρόσκληση ενδιαφέροντος για ένταξη/εγγραφή στο Μητρώο Εκπαιδευτών Επαγγελματικής Κατάρτισης Δ.Ι.Ε.Κ., την Τετάρτη 09 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 10:00 ολοκληρώνεται η πρώτη περίοδος εγγραφής/ένταξης στο Μητρώο εκπαιδευτών Επαγγελματικής Κατάρτισης των Δ.ΙΕΚ κατά την πρώτη εφαρμογή του.

                                                                    

Όσοι εκπαιδευτές έχουν υποβάλλει οριστική αίτηση/δήλωση ένταξης στο Μητρώο μέχρι την παραπάνω ημερομηνία και ώρα, και μόνον αυτοί, μπορούν να διορθώσουν/τροποποιήσουν την αίτησή τους, από την Τετάρτη 09-09-2020 και ώρα 15:00 έως και την Παρασκευή 11-09-2020 και ώρα 15:00 στον ίδιο σύνδεσμο: mitrooiek.minedu.gov.gr και να οριστικοποιήσουν εκ νέου την αίτησή τους.

 

Για τη διαδικασία αυτή οι εκπαιδευτές θα χρησιμοποιήσουν το ίδιο όνομα χρήστη/mail και συνθηματικό με αυτά που χρησιμοποίησαν κατά την υποβολή της αίτησής τους.

 

Οι εκπαιδευτές που δεν επιθυμούν να κάνουν διορθώσεις/τροποποιήσεις δεν χρειάζεται να προβούν σε καμία ενέργεια.

 

Διαβάστε εδώ τη σχετική ανακοίνωση.

ΚΑΤΑΤΑΞΕΙΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ Ι.Ε.Κ. – ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ-ΤΕΕ Α’ ΚΥΚΛΟΥ & ΕΠΛ ΣΕ ΕΙΔΙΚΌΤΗΤΕΣ ΤΩΝ Ι.Ε.Κ.


Σύμφωνα με τον κανονισμό Λειτουργίας των Δημοσίων ΙΕΚ (ΦΕΚ 1807 τεύχος Β’/2014) παράγραφος 3, άρθρο 2 Κεφάλαιο Α:
«Απόφοιτοι Ι.Ε.Κ. είναι δυνατό να κατατάσσονται σε εξάμηνο κατάρτισης άλλης ειδικότητας της ίδιας Ομάδας Προσανατολισμού.
Οι απόφοιτοι που επιθυμούν κατάταξη, υποβάλλουν σχετική αίτηση και τη Βεβαίωση
Επαγγελματικής Κατάρτισης στο ΙΕΚ που επιθυμούν να φοιτήσουν κατά την περίοδο εγγραφών. Η κατάταξη αποφοίτων γίνεται για συγκεκριμένη ειδικότητα, σύμφωνα με τις οδηγίες που περιλαμβάνονται στους οδηγούς σπουδών και με απόφαση του Διευθυντή ΙΕΚ που έχουν αιτηθεί εγγραφή από κατάταξη. Οι απόφοιτοι και οι καταρτιζόμενοι των ΙΕΚ, καθώς και οι απόφοιτοι άλλων δομών εκπαίδευσης − κατάρτισης, δύνανται να κατατάσσονται σε συναφείς ειδικότητες απαλλασσόμενοι από τα μαθήματα τα οποία ήδη έχουν διδαχθεί, σύμφωνα με τα εγκεκριμένα προγράμματα σπουδών και ύστερα από έγκριση της Γ.Γ.Δ.Β.Μ. (άρθρο 47, παρ. 2 του ν. 4264/2014 (Α΄ 118)). Όπου δεν προβλέπονται κανόνες κατάταξης στα προγράμματα σπουδών, θα γίνεται εξέταση κατά περίπτωση από τη Γ.Γ.Δ.Β.Μ.»

Η προθεσμία για τις αιτήσεις κατάταξης σε ειδικότητες είναι από την 1η έως και την 30η Σεπτεμβρίου κάθε έτους.

Για την κατάθεση αίτησης κατάταξης απαιτούνται:

  1.       η συμπλήρωση της  ΑΙΤΗΣΗΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ και η υποβολή της στο ΙΕΚ που επιθυμούν να φοιτήσουν
  2.       φωτοαντίγραφο του τίτλου σπουδών (π.χ. πτυχίο ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ,Β.Ε.Κ.)
  3.       φωτοτυπία ΑΔΤ ή Διαβατηρίου.

Στην ειδικότητα «Τεχνικός Δασικής προστασίας» του Ι.Ε.Κ. Ιστιαίας-Αιδηψού δικαιούνται να εγγραφούν στο γ΄ εξάμηνο κατάρτισης (ως κατάταξη) απόφοιτοι ΤΕΛ, ΤΕΕ Β’ κύκλου, ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ κάτοχοι Πτυχίου των εξής ειδικοτήτων:

 

ΤΕΕ Β΄ΚΥΚΛΟΥ

ΤΟΜΕΑΣ

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ

ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ  

ΚΗΠΟΤΕΧΝΙΑΣ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΓΡΟΒΙΟΤΕΧΝΙΑΣ

ΕΠΑ.Λ.   (ν.4186/2013)

ΤΟΜΕΑΣ

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ

ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΝΘΟΚΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΤΟΠΙΟΥ

ΕΠΑ.Λ.

ΤΟΜΕΑΣ

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ

ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ

ΕΡΓΩΝ ΤΟΠΙΟΥ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ

ΕΠΑ.Σ.

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΓΡΟΒΙΟΤΕΧΝΙΑΣ

ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ

ΔΕΝΔΡΟΚΟΜΙΑΣ

ΦΥΤΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ-ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΤΟΠΙΟΥ

ΕΠΑ.Λ.

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

ΕΡΓΩΝ ΤΟΠΙΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ

ΕΠΑ.Σ. ΥΠΕΠΘ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΓΡΟΒΙΟΤΕΧΝΙΑΣ ΦΥΤΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ-ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΤΟΠΙΟΥ

ΕΠΑ.Σ. ΟΑΕΔ

ΦΥΤΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ-ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΤΟΠΙΟΥ

ΕΠΑ.Σ. ΟΓΕΕΚΑ-ΔΗΜΗΤΡΑ

ΦΥΤΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ-ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΤΟΠΙΟΥ

ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΑΚΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ

 

Στην ειδικότητα «Βοηθός Νοσηλευτικής Γενικής Νοσηλείας» του Ι.Ε.Κ. Ιστιαίας Αιδηψού δικαιούνται να εγγραφούν στο Γ΄ εξάμηνο κατάρτισης (ως κατάταξη) απόφοιτοι ΤΕΕ, ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ κάτοχοι Πτυχίου των εξής ειδικοτήτων:

ΤΕΕ Β΄ΚΥΚΛΟΥ

ΤΟΜΕΑΣ

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ

ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ

ΒΟΗΘΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ

ΕΠΑΛ

ΤΟΜΕΑΣ

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ

ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ

ΒΟΗΘΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ

ΕΠΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ

ΒΟΗΘΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ

ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ

ΒΟΗΘΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ

ΤΕΛ

ΒΟΗΘΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΩΝ & ΒΟΗΘΩΝ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΙΑΣ

 
   

Επίσης στην ειδικότητα «Βοηθός Νοσηλευτικής Γενικής Νοσηλείας» δικαιούνται να εγγραφούν στο Γ΄ εξάμηνο κατάρτισης (ως κατάταξη)

  • απόφοιτοι ΙΕΚ-κάτοχοι Βεβαίωσης Επαγγελματικής Κατάρτισης καθώς και
  • σπουδαστές οι οποίοι έχουν κατοχυρώσει τα Α΄ και Β΄ εξάμηνα κατάρτισης

των εξής ειδικοτήτων:

ΙΕΚ

ΒΟΗΘΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΜΑΙΕΥΤΙΚΗΣ

ΒΟΗΘΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟΥ

ΒΟΗΘΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΤΡΑΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ

ΒΟΗΘΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ

ΒΟΗΘΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΩΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

ΒΟΗΘΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ

Έναρξη εγγραφών

Την έναρξη υποβολής αιτήσεων εγγραφών στα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δ.ΙΕΚ) της χώρας για το έτος κατάρτισης 2020-2021, από   Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2020   μέχρι και την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020, ώρα 23:59,  ανακοίνωσε η  Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης.

Τα τμήματα που θα λειτουργήσουν (με την προϋπόθεση ότι θα συγκεντρώσουν ικανό αριθμό εγγραφών) το έτος κατάρτισης 2020-21 στο Δ.ΙΕΚ Ιστιαίας-Αιδηψού είναι τα παρακάτω:

1. Βοηθός Εργοθεραπείας

Ο απόφοιτος της ειδικότητας των ΙΕΚ «Βοηθός Εργοθεραπείας»διαθέτει εξειδικευμένες γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες που έχει αποκτήσει κατά την διάρκεια της κατάρτισής του, οι οποίες τον καθιστούν ικανό να εργαστεί, ως βοηθητικό προσωπικότου Εργοθεραπευτή σε άτομα κάθε ηλικίας που εμφανίζουν δυσλειτουργίες ή και αναπηρίες, περιορισμούς στην εκτέλεση των έργων και των δραστηριοτήτων της καθημερινής τους ζωής ή και δυσκολίες στην ισότιμη κοινωνική συμμετοχή. Ο Βοηθός Εργοθεραπείας απασχολείται σε διάφορες μονάδες του ιδιωτικού ή δημόσιου τομέα, (Γηροκομεία, Κέντρα αποκατάστασης, Φυλακές, Κέντρα αναξιοπαθούντων κ.ά), όπου υπάρχει Εργοθεραπευτής πτυχιούχος Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, επικουρώντας και υποβοηθώντας το έργο του.

2. Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων

 Ο απόφοιτος ΙΕΚ στην ειδικότητα «Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων» έχει αποκτήσει τις εξειδικευμένες επαγγελματικές γνώσεις και δεξιότητες που τον καθιστούν ικανό να εργαστεί σε κέντρα προσχολικής αγωγής καθώς και σε εξαρτημένες ή µη εργασίες δημόσιου ή ιδιωτικού φορέα που φιλοξενούν βρέφη και νήπια ηλικίας 0-6 χρόνων, , σε συνεργασία με τον/την υπεύθυνο/η βρεφονηπιοκόμο ή νηπιαγωγό ή ειδικό παιδαγωγό. Μπορεί να εργαστεί σε Παιδικούς σταθμούς, σε Νηπιαγωγεία, σε Κέντρα Ειδικής Αγωγής, σε Ιδρύματα που έχουν σχέση με τη φροντίδα και διαπαιδαγώγηση παιδιών μέχρι 6 ετών, σε Παιδότοπους, Κατασκηνώσεις, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, σε Βρεφονηπιακούς σταθμούς Δήμων, Κοινοτήτων, Υπουργείων, Οργανισμών, Εταιριών κ.α.

3. Τεχνικός Αγροτουρισμού

 O Αγροτουριστικός τομέας αποτελεί ένα από τους πλέον σημαντικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας στον πρωτογενή τομέα και σχετίζεται άμεσα με την γεωργική παραγωγή και τον τουρισμό. Ο απόφοιτος ΙΕΚ «Τεχνικός Αγροτουρισμού διαθέτει εξειδικευμένες γνώσεις και δεξιότητες που τον καθιστούν ικανό επαγγελματία να υποστηρίξει οργανωτικά και διοικητικά, - είτε ως ιδιοκτήτης είτε ως εργαζόμενος -, αγροτουριστικές μονάδες, προωθώντας τοπικά προϊόντα και παρέχοντας ταυτόχρονα υπηρεσίας ‘φιλοξενίας’ στο πλαίσιο εναλλακτικών μορφών τουρισμού. Επίσης, επειδή  ο Αγροτουριστικός τομέας συνδέεται άμεσα με επιδοτήσεις μέσω ΕΣΠΑ,  αποτελεί πλέον μία δυναμική σύγχρονη τάση ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας.

 


Η αίτηση εγγραφής υποβάλλεται στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://diek.it.minedu.gov.gr

Στο σύστημα αυτό μπορείτε να υποβάλετε ηλεκτρονικά την αίτησή σας μέχρι την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 23:59 για θέση καταρτιζόμενου στο Δ.Ι.Ε.Κ. και αφορά στο Α' εξάμηνο κατάρτισης χειμερινού εξαμήνου 2020. Για τη συμπλήρωση της αίτησης είναι απαραίτητο να έχετε ΑΜΚΑ (Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης). Σε περίπτωση που δεν έχετε, παρακαλούμε να μεταβείτε στο πλησιέστερο ΚΕΠ. Η έκδοση του είναι άμεση.

Για οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστείτε σχετικά με την εγγραφή σας επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικά στο 2226056990 ή μέσω email ( Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ). 

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για ένταξη/εγγραφή στο Μητρώο Εκπαιδευτών Επαγγελματικής Κατάρτισης Δ.Ι.Ε.Κ.

 

 

Εκδόθηκε η Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για ένταξη/εγγραφή στο Μητρώο Εκπαιδευτών Επαγγελματικής Κατάρτισης Δ.Ι.Ε.Κ.

 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Νέες ειδικότητες

 

Τα τμήματα που θα λειτουργήσουν (με την προϋπόθεση ότι θα συγκεντρώσουν ικανό αριθμό εγγραφών) το έτος κατάρτισης 2020-21 είναι τα παρακάτω:

1. Βοηθός Εργοθεραπείας

2. Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων

3. Τεχνικός Αγροτουρισμού

Εκδήλωση ενδιαφέροντος για νέες ειδικότητες

Τα τμήματα που προτάθηκαν να λειτουργήσουν από το 2020-21, εφόσον υπάρξει ικανός αριθμός ενδιαφερομένων,  είναι τα κάτωθι:

1. Βοηθός Εργοθεραπείας

2. Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων

3. Τεχνικός Αγροτουρισμού

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις παραπάνω ειδικότητες δείτε εδώ.

Όποιος/α ενδιαφέρεται να εκδηλώσει το ενδιαφέρον του για τις νέες ειδικότητες μπορεί να συμπληρώσει τη σχετική δήλωση και να την αποστείλει ηλεκτρονικά στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή να την παραδώσει στο ΚΕΠ Ιστιαίας. Επισημαίνεται ότι η παρούσα δήλωση ΔΕΝ αποτελεί εγγραφή, ούτε δέσμευση για εγγραφή!

Θερινό ωράριο λειτουργίας Δ.Ι.Ε.Κ. Ιστιαίας-Αιδηψού

 

Τo Δ.Ι.Ε.Κ. Ιστιαίας-Αιδηψού από 1η Ιουλίου μέχρι και την 31η Αυγούστου θα λειτουργεί σε πρωινό ωράριο. Από τις 3 έως και τις 14 Αυγούστου θα παραμείνει κλειστό. Ώρες κοινού: 10:00-13.00

Επανέναρξη λειτουργίας ΔΙΕΚ

 

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με την εγκύκλιο που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης  η επανέναρξη των μαθημάτων ορίζεται για την Δευτέρα 18 Μαΐου 2020. Ακολουθεί ο σχετικός σύνδεσμος.

 

Εγκύκλιος

 

 

Ειδικότερα, σύμφωνα με την απόφαση:

 

«Σε περίπτωση καταρτιζόμενων που ανήκουν σε ομάδα αυξημένου κινδύνου για νόσηση από COVID-19 ή έρχονται σε στενή επαφή με άτομο του οικογενειακού τους περιβάλλοντος που ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου για νόσηση από COVID-19 ή ήδη νοσεί, είναι δυνατή η ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση των καταρτιζόμενων, που προβλέπεται στην παράγραφο 7 της παρούσας. Στην περίπτωση αυτή οι καταρτιζόμενοι θα αποστείλουν γραπτή ΥΠΕΎΘΥΝΗ δήλωση στο Δ. Ι.Ε.Κ.

 

Α1. ότι ο καταρτιζόμενος ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου για νόσηση από COVID-19, όπως αυτή ορίζεται από το άρθρο εικοστό πέμπτο της από 14.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ Α ́ 64) και την υπ ́αριθμ. ΔΙΔΑΔ/Φ.64/315/ οικ.8030/18.3.2020 κοινή απόφαση Υπουργών Υγείας και Εσωτερικών (ΦΕΚ Β ́928), ή σε τυχόν μεταγενέστερο της παρούσας απόφασης, νόμο ή υπουργική απόφαση, ή

 

Α2. έρχεται σε στενή επαφή με άτομο του οικογενειακού του περιβάλλοντος που ανήκει στην παραπάνω ομάδα αυξημένου κινδύνου, ή ήδη νοσεί.

 

B. Στις δηλώσεις αυτές θα αναφέρεται η περίπτωση η οποία συντρέχει:

 

Β1. « ανήκω σε ομάδα αυξημένου κινδύνου για νόσηση από COVID-19» ή

 

Β2. «έχω άτομο στο οικογενειακό μου περιβάλλον που ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου για νόσηση από COVID-19 ή ήδη νοσεί»…»

 

ΠΡΟΣΟΧΗ

 

Πρέπει να τη συμπληρώσετε, να την υπογράψετε, και να την στείλετε στο email το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 18/5/2020 και ώρα 13.00:

 

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Ακολουθεί υπόδειγμα της δήλωσης που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε

 

 

Υπόδειγμα υπεύθυνης δήλωσης

 

 

 

Eνημέρωση

 

 

 

Ενημερώνουμε , πως αναστέλλεται η λειτουργία σε όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας με απόφαση Υπουργού Υγείας, για 14 ημέρες (μέχρι 25 Μαρτίου 2020). Για οτιδήποτε νεότερο θα υπάρξει ενημέρωση.

 

 

 

 

Δείτε σχετικά:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Υποκατηγορίες